Întreţinere vopsea auto

Probabil cel mai important proces de întreţinere al oricărui autovehicul îl reprezintă spălarea. Ea trebuie făcută în mod periodic, cel puţin o dată pe lună. Insectele, bitumul, mizeria, praful, toate acestea dăuneaza atât vopselei cât şi caroseriei.

Ceruirea maşinii reprezintă un detaliu care trebuie luat în seamă deoarece, pe lângă aspectul estetic frumos care îl aduce, această ceară are un rol crucial de protecţie împotriva razelor UV, substanţelor chimice. În ceea ce priveşte metoda de ceruire a maşinii vă recomandăm să urmăriţi paşii:

1. Întotdeauna ceara trebuie aplicată pe tablă rece.

2. Vopseaua automobilului trebuie să fie curată şi uscată.

3. Ceara va fi aplicată cu un aplicator gen burete în strat foarte subţire pe suprafaţa tratată. Se va lăsa să se usuce până când se formează o peliculă albă, fină şi mată.

4. Surplusul de ceară se va şterge şi se va lustrui folosind prosopul cu microfibre.

Dacă doriţi să remediaţi problemele cu zgârieturile inevitabile care apar pe maşina e bine de ştiut că primul lucru care trebuie făcut este să vă uitaţi atent cât de mare este zgârietura. Definim o zgârietură mică acea zgârietură care trece neobservată în momentul în care nu vă agaţaţi unghia când treceţi peste ea. Dacă din păcate zgârietura este ceva mai serioasă va trebui să apelaţi la service nostru.