Întreţinere sistem frânare

Durata medie de viaţă a componentelor care alcătuiesc sistemul de frânare este destul de scurtă de aceea specialiştii recomandă o revizie pe an sau la maxim 10.000 km. Problemele la sistemul de frânare apar cel mai des la şoferii care obişnuiesc să conducă mai sportiv, cu multe frânări şi accelerări bruşte.

Ca un sfat general vă recomandăm să verificaţi periodic nivelul de umplere al rezervorului de lichid de frână. La marea majoritate a automobilelor rezervorul este transparent ceea ce înseamna că poate fi verificat nivelul lichidului fără să fiţi nevoiţi să scoateţi capacul. În schimb, la maşinile ce au ceva vechime, rezervorul este construit în totalitate din metal, deci va trebui să scoateţi dumneavoastră capacul pentru a verifica nivelul lichidului de frână.

Foarte important de ştiut este faptul că lichidul de frână este foarte toxic de aceea vă sfătuim să evitaţi pe cât posibil contactul cu ochii şi cu pielea. Mai mult decât atât, niciodată să nu vărsaţi lichid de frână pe caroserie deoarece va distruge vopsea, lichidul având un efect foarte coroziv. Impurităţile care se depun prin ardere pe plăcuţele de frână cauzează formarea de caneluri pe discurile de frână, iar ca o consecinţă negativă, efectul de frânare este diminuat considerabil.

Specialiştii recomandă ca în momentul în care circulaţi pe carosabil umed să frânaţi din cand în când pentru a elibera discurile de frână de aceste impurităţi. Discurile de frână trebuie schimbate atunci când la momentul frânării se aude un zgomot puternic care nu dispare la o frânare mai îndelugantă. Dupa ce schimbaţi plăcuţele de frână ele trebuie rodate, drept pentru care în primii 200 km este recomandat să evitaţi frânările puternice.

Daca vă hotarâţi să curăţaţi sistemul de frânare e bine de ştiut că în acele momente sunt antrenate particule de praf de material de fricţiune care sunt extrem de dăunatoare sănătăţii de aceea vă recomandăm sa nu inspiraţi acest praf.

Lucrările la sistemul de frânare solicită o curaţenie amănunţită într-un mod de lucru foarte precis, de aceea vă recomandăm să apelaţi la serviciile noastre.